RURENER

 

Network of small RURal Communities for ENERgetic Neutrality - Kis Vidéki Közösségek Hálózata az Energiasemlegességért

A RURENER eredetileg nyertes Intelligens Energia pályázat volt, melynek célja kis vidéki települések hálózatának létrehozása Európa szerte, amelyek helyi szinten „széndioxid-semlegesekké” szeretnének válni. A projekt 2008-ban kezdődött és 2011-ben fejeződött be, jelenleg Egyesületi formában működik tovább.

RURENER fő célja:

  • Lépéseket tenni a kis vidéki területek energiasemlegessége felé.
  • Tapasztalatcsere, innovatív fejlesztések támogatása, az erőforrások és eszközök egyesítése
  • Megújuló Energiaforrásokat (RES) és az Energia Racionális Felhasználást (RUE) célzó állami és magánbefektetések bevonzása

A hálózat eszközöket és módszereket kínál a tagok számára az energia stratégiájuk kidolgozásához és megvalósításához. Az energia semlegesség elérése érdekében konferenciákat, tudástranszfer meetingeket szerveznek, tanácsadást nyújtanak a belépni szándékozó tagoknak, felkutatják az Európa szerte kialakult „jó példákat“ és népszerűsítik azokat. Folyamatos kapcsolatot tartanak a brüsszeli döntéshozókkal, akik az energiapolitikában meghatározóak lehetnek.

 

Nagypáli 2008. óta, a projekt indulásával aktívan részt vesz a RURENER projektben, mi több a hálózat tagjaként Magyarországot képviseljük, amelyben 10 országgal működünk együtt. 2016 október 11-én videokonferencia keretén belül a közgyűlésen résztvevő tagok Köcse Tibort, Nagypáli polgármesterét szavazták meg a RURENER elnökének. Az egyesület elnökeként 2019-ig tevékenykedett és segítette a hálózat fejlődését, ez a folyamat az elnöki poszt lemondását követően sem szakadt meg, Nagypáli továbbra is aktív tagja a RURENER hálózatnak.

 

 

 

További információkért a RURENER tevékenységei, projektjei és tagság kapcsán kövesse a RURENER facebook oldalát, vagy

megújult honlapját: www.rurener.eu

 

Küldjön emailt:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

vagy

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

 

 Angol nyelvű kiadványok:

 

Miért érdemes csatlakozni RURENER-hez? 

 

Éves Közgyűlések beszámolói (General Assembly meeting) és Tevékenységi beszámolók (Activity Report) :

2019 

 

2018

 

2017

 

 

Nagypáli a Rurener tagok katalógusában:

 

Módszertani útmutató - Hogyan érjük el az energiasemlegességet: