GINOP 3.3.3 -17-2017-00081 projekt

Kategória:

GINOP 3.3.3 -17-2017-00081

 „A digitális készségekkel nem rendelkező társadalmi rétegek létszámának csökkentése” című projekt

 

A „Faluért” Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be a GINOP 3.3.3-17 „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című felhívásra.

A szakmai program megvalósítása 5.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

Projekt időtartama: 2018.02.01.-2018.08.01.

 

A GINOP 3.3.3 prioritás a digitális készségek tekintetében két célt fogalmaz meg:

  • egyrészt fejleszteni szükséges a közösségi internet-hozzáférési pontok infrastruktúráját és szolgáltatási kínálatát,
  • másrészt meg kell teremteni az igényt arra, hogy az érintett társadalmi csoportok meg akarják ismerni a digitális világot, és tudatosuljon bennük, hogy milyen előnyökkel jár az életükben az internet használata.

 

A pályázat keretin belül 4 előadás került megrendezésre:

  • Tematikus rendezvényünk első előadásának témája a digitális kompetenciák fejlesztése: netbank, ügyfélkapu, és a mobilapplikációk kezelése volt.
  • A rendezvénysorozat második előadása a személyes adatvédelem, mások személyiségének tiszteletben tartása, ügyintézés otthonról, az interneten történő munkakeresés, az otthoni munkavégzés (home office) lehetőségére, hátrányaira és előnyeire hívta fel a figyelmet.
  • Harmadik alkalommal a média új formái kerültek ismertetésre. Annak érdekében, hogy a résztvevőket közelebb kerüljenek a mai világ felgyorsult rendszeréhez, olyan módozatok kerültek ismertetésre, amelyek segítenek számukra, ha nem teljesen, de legalább részben bekapcsolódni az új információs közösségbe.
  • A program záró rendezvényén a globális világnak az egyes generációkra gyakorolt veszélyeire és a káros hatások elleni védekezésre hívták fel a figyelmet a jelenlévők számára.

 

A GINOP 3.3.3-17-2017-00081 projekt fő célja a digitális készségekkel nem rendelkező társadalmi rétegek létszámának csökkentése, és hogy az internet világa mindenki számára elérhetővé, és könnyen kezelhetővé váljon.