Tataouine - Tunézia

Kategória:

A Földközi-tenger térségében található, a főleg idegenforgalmáról és olajfáiról híres Tunéziai Köztársaság legnagyobb tartományával, Tataouine nevű városával került sor testvértelepülési megállapodásra 2018. 12. 09-én Nagypáliban.

Az ország déli részén lévő tartomány jelentős tengerparttal rendelkezik, a táj inkább köves, sziklás hegyekkel tarkított, növényzettel csak a folyópartok közelében találkozik az ember. A ritkán lakott tájon mintegy 280 ezer ember él, legjelentősebb városa 85 ezer lelket számlál. A térség infrastruktúrája nem épült még ki teljes egészében, de az áram és az ivóvíz mindenki számára elérhető. Három éve Nagypáli polgármestere hivatalos látogatáson ismerkedett az ottani körülményekkel. Köcse Tibort a kormányzó és a város akkori polgármestere fogadta, s több szervezet vezetőivel is tárgyalt.

A testvértelepülési egyezmény aláírásával a felek megállapodtak, hogy együttműködnek kulturális, társadalmi, turisztikai, sport, energetikai és gazdasági csereprogramokban, valamint bármely olyan területen, amely a jövőben hasznosnak tűnhet mindkét fél számára.

 

A testvértelepülési szerződés aláírását követő példánycsere ünnepélyes pillanata. Az asztalnál balról Köcse Tibor és Boubaker SOUID polgármesterek.