Keratea - Görögország

Kategória:

A kb. 11.000 fős település Görögország északi részén fekszik, Athéntól 41 km-re. A településsel 2011 óta ápolunk testvérkapcsolatot, melynek célja gazdasági, kulturális és sportprogramok közös megvalósítása is. Az együttműködés gondolata még 2010-ben, egy franciaországi konferencián merült fel a két település vezetője között.

 

Keratea városa az Attika-félsziget déli részén, az Égei-tengertől 6 km-re, nyugatra fekszik. 5 km-re található Kalyvia Thorikou városa, 29 km-re pedig Athén belvárosa.

Az ókorban Keratea környéke az Acamantis törzshöz tartozott.

Keratea legendája szerint, amikor a barbárok le akarták támadni Keratea földjét, a görög híján voltak katonáknak és férfiaknak. Keratea foldszorosát Zeusz és Hádész húzták össze, hogy találkozhassanak egymással, de hogy a görögöknek legyen esélye a győzelemre Zeusz és Hádész megkérték Poszeidón istent, hogy a barbárok hajóinál nagyobb hullámokkal sújtsa a flottájukat. A legenda szerint ebben az egy csatában még Hádész is a görögök mellett állt ki. Azóta hívják Keratea földjét körülölelő szigetet azóta Kakia Thelassa-nak, "Gonosz Tengernek" nevezik.

 

Megállapodás Sotiris Iatrou-val, a város tanácsosával