HírTv

Kategória:

Videók/cikkek forrása: HírTV honlapja: www.hirtv.hu

2019

2019. július 

A Zala megyei Nagypáliban 25 éve nem látott, teniszlabda nagyságú jég zúdult, ami miatt volt olyan épület, amit el is kellett hagynia tulajdonosának. Az óriási jégvihar nem csak az ingóságokban, hanem a mezőgazdasági terményekben is jelentős pusztítást okozott.

A károk mértéke eléri a 100 millió forintot. A helyreállítási munkálatok várhatóan a jövő héten elején fejeződnek be.

Teljes cikk: Viharok országszerte  

Videó megtekintéséhez kattintson ide --> Vihar Nagypáliban

 

2019. február 

Felére csökkentette önkormányzati épületeinek melegvíz költségeit a Zala megyei Nagypáli községe. Az ökofalu mindezt egy modern vízmelegítőberendezésnek köszönheti, amit egy fűtési technológiákkal foglalkozó cég térítésmentesen biztosított számukra.

Műsor rész: 23:16-tól 25:00 percig

Videó megtekintéséhez kattintson ide --> Felére csökkentette önkormányzati épületeinek melegvíz-költségeit Nagypáli.

 

2018

2018. augusztus

Három ország tíz hőlégballonos csapata tölti együtt a hétvégét a Zala megyei Nagypáliban. Hatodik alkalommal szerveztek találkozót számukra. Idén egy különleges, a Szent Koronát ábrázoló hőlégballont is megcsodálhattak a résztvevők.

Teljes cikk: https://hirtv.hu/hirtvsport/elleptek-az-eget-a-ballonosok-nagypalinal-2465510

Videó megtekintéséhez kattintson ide --> Ellepték az eget a ballonosok Nagypálinál

 

2018. május

"Vannak napelemeink, szélgenerátoraink, hőszivattyúk, saját agrárenergetikai megoldásunk is van - a Zala megyei Nagypáli pár évvel ezelőtt kezdett megújuló és fenntartható energiát használni közintézményeiben. Az alig ötszáz lakosú településen már van olyan intézmény is, amely zéró energiafelhasználással működik. Nagypálié volt az egyik a pályázat a második E.ON Energy Globe Magyarország díjra beérkezett több mint kétszáz pályaműből."

Teljes cikk: https://hirtv.hu/hirtvszines_adattar/tobb-energiat-termel-a-haz-mint-amennyit-fogyaszt-2460800

Videó megtekintéséhez kattintson ide --> E.ON Energy Globe Magyarország verseny

 

2014

2014 augusztus

A napenergia hasznosításában sehol sem jutottak ilyen messzire Magyarországon, mint Zalaegerszegen.

Nagypáli: a napkorona faluja. Nemcsak az évről évre megrendezett fesztivált hívják így a félezer lakosú, Zalaegerszegtől alig 10 kilométerre lévő településen. A napenergia hasznosításában sehol sem jutottak ilyen messzire Magyarországon. Egészen bizonyosan itt a legtöbb az egy lakosra jutó napkollektorok száma. A közintézményekben már régóta a zöldenergiát használják fűtésre. Környezetbarát vállalkozások jellemzőek itt a gazdaságra. Egyre fontosabb a településen a turizmus, éppen a „napenergia-nézőbe” érkező csoportok száma a legmagasabb. Néhány évvel ezelőtt a legmagasabb osztályban játszó női focicsapatuk is volt. Köcse Tibor polgármester szerint hamarosan megint lesz.

Teljes cikk: https://hirtv.hu/sorolo/a-napkorona-faluja-1244756

Videó megtekintéséhez kattintson ide --> A napkorona faluja