Zalaegerszegi Városi Televízió

Kategória:

 Videók forrása: Zalaegerszegi Televízió YouTube csatornája: https://www.youtube.com/user/TVZeg

 

 

2022

2022. január - Zöld övezet

Elmúlt évi visszatekintés. Műsor rész: 13:40-től 14:44-ig

 

 

2021

2021. december - Zöld övezet

Klímavédelmi fórumon jártunk Nagypáliban. Műsor rész: 0:40-től 8:53-ig

 

2021. június - Híradó

A covid-19-el, valamint rákbetegségekkel kapcsolatos fórumot szerveztek Nagypáliban. Az eseményen a koronavírus következményeiről és rehabilitációjáról, továbbá a rák gyógyításáról neves professzorok tartottak előadásokat. A programon Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is részt vett.

 

2020

2020. december - Zöld övezet

Akik rendszeresen nézik műsorunkat, emlékezhetnek, hogy októberi adásunkban a smaragdfával is foglalkoztunk. Akkor elmondtuk róla, hogy a globális felmelegedést tekintve nevezhetjük az előremenekülés eszközének is, ami -az éghajlati viszonyok drasztikus változása miatt- több, őshonos társa helyébe léphet. Decemberi adásunkban azt láthatták, hallhatták, hogy ezt a még idegen fafajtát Nagypáliban hogyan igyekeznek máris meghonosítani, s annak előnyeit a település javára fordítani. Műsor rész: 0:45-től 07:50 percig

 

2020. október - Híradó

Már esős időben és télen is megközelíthetők a Nagypáli és Lakhegy közötti ingatlanok. A két kilométer hosszú szakaszt a Vidékfejlesztési Program támogatásával újították fel. Műsor rész: 0:45-től 08:46 percig

 

2020. október - Zöldövezet

A globális felmelegedést tekintve nevezhetjük az előremenekülés eszközének is a smaragdfát, ami -az éghajlati viszonyok drasztikus változása miatt- több, őshonos társa helyébe léphet. Ezt mintegy tízéves kutatómunka támasztja alá, melyben jelentős szerepet vállalt Nagypáli önkormányzata. Szakavatott segítséggel nézőink is megismerkedhettek ezzel a több szempontból is rendkívül hasznos, gazdaságos, különleges és gyorsan növő fafajtával. Műsor rész: 0:45-től 08:46 percig

 

2020. szeptember - Kommentár nélkül

 

2020. július - Híradó

Harmadik alkalommal bőgtek fel a motorok a hétvégén Nagypáliban. A település ezúttal a sorozat idei első házigazdájaként adott otthont az Országos Bajnoki Roncsderby futamnak.

 

2020. január - Híradó

Magyarország mongol nagykövete érkezett kétnapos látogatásra Zalába. Hétfőn Lentiben egy fafeldolgozó üzemet és a termálfürdőt kereste fel, majd délután Nagypáli polgármesterével találkozott. Köcse Tibor elsősorban a település adta lehetőségeket mutatta be, ahol évtizedek óta fontos szerepet kap a klímavédelem, a környezettudatos gondolkodás és az innováció.

 

 

2019

2019. június - Híradó

Országos bajnoki roncsderbi zajlott vasárnap Nagypáliban. A Napkitörés névre keresztelt, második alkalommal rendezett programra az ország valamennyi részéből érkeztek versenyzők. Ők 12 kategóriában mérették meg magukat.

 

2019. április - Híradó

Megújult Nagypáli bekötőútja. A 600 millió forintos közel 3 kilométeres aszfaltréteg avatóünnepségét ma tartották. A programon részt vett Zalaegerszeg és Kispáli polgármestere is, akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápol az öko-faluként is ismert település.

 

2019. február - Híradó

Felére csökkentette önkormányzati épületeinek melegvíz-költségeit Nagypáli. Az ökofalu mindezt egy modern vízmelegítő berendezésnek köszönheti, amit egy fűtési technológiákkal foglalkozó cég térítésmentesen biztosított számukra.

 

 

2018

2018. augusztus - Zöldövezet

Ha hiszik, ha nem, a környezettudatos gondolkodás kiugrási lehetőséget jelenthet egy kistelepülés számára. Jó példa erre Nagypáli, ahol évekkel ezelőtt felvették a harcot a klímaváltozással szemben úgy, hogy mindvégig kímélték és kímélik pénztárcájukat. Eredményeikről bőröndnyi elismerés tanúskodik, s módszereikről, ötleteikről már határon túl is érdeklődnek. Utóbbiak lényege, hogy az, ami hasznosítható, azt hasznosítják, azaz hatékonyan takarékoskodnak. Példaértékűen védve ezáltal környezetüket, környezetünket.  Műsor rész: 0:40-től 06:16 percig

 

2018. augusztus - Híradó

Három ország 10 hőlégballonos csapata töltötte együtt a hétvégét Nagypáliban. Hatodik alkalommal szerveztek találkozót számukra. Idén egy különleges, a Szent Koronát ábrázoló hőlégballont is megcsodálhattak a résztvevők.

 

2018. július - Híradó

Fél milliárd forintból modernizálják a Nagypáli leágazó és Kispáli közötti utat. A közel három kilométeren zajló rekonstrukció áprilisban kezdődött, és várhatóan ősszel már akadályok nélkül közlekedhetnek rajta az autósok.

 

2018. május - Híradó

Megújuló települések találkoztak Nagypáliban. Az ünnepélyes összejövetelen átadták a "Magyarországi Falumegújítási Díjat". Emellett elismerték a fejlesztésben jeleskedőket. A honi pályázat ezúttal is az európai követelményeken alapult.

 

2018. május - Híradó

Megnyerte kategóriájában az Energy Globe díjat Nagypáli. Az önkormányzat által benyújtott Zöld Út Falufejlesztési Program kapta a legtöbb szavazatot. A kitüntető cím birtoklásán túl egy parkgondozó elektromos járművel gazdagodott a település.

 

2018. március - Híradó

Rózsák szemzéséről és őshonos gyümölcsfák szaporításáról tartottak szakmai napot Nagypáliban. A "Faluért" Alapítvány és a Kercaszomori Református Egyház közös projektjében a társadalmi együttműködést kívánják erősíteni.

 

2018. február - Hirdetés

Szálláshely hirdetés

 

2018. február - Híradó

Összekapcsolja a klímavédelmet és a zöldenergia-termelést Nagypáli Önkormányzata. A Smaragd Ökofamozgalomhoz továbbra is várják a jelentkezőket. Ehhez csatlakozhat minden olyan település, illetve civil szervezet, amely tenni kíván a környezet megóvása érdekében.

 

 

2017

2017. augusztus -Híradó

Jó hangulatban telt a hatodik Napkorona Fesztivál Nagypáliban. A megújuló energiák hasznosításában élenjáró település ezúttal is háromnapos rendezvényre invitálta a környékbelieket.

 

2017. augusztus - KultúrKör

Napkorona Fesztivál – idén is színes programokkal várják az érdeklődőket Nagypáliban. Műsor rész: 1:10-től 13:10 percig

 

2017. július - Híradó

Családi napot tartott a Nagypáli Ökocentrumban a Zalai Nyitott Szív Egyesület, az egészséges életmód jegyében. A programot étel- és italkóstoló, masszázs- és gyógytorna bemutató színesítette, de a résztvevők a helyi nevezetességgel, a Rózsakerttel is megismerkedhettek.

 

2017. május - Híradó

Átadták a 74-es út felújított nagypáli csomópontját. A munkálatok fél éven át tartottak, a beruházás mintegy 900 millió forintból valósult meg. A településen élők örömmel fogadták a közlekedési körülmények változását: a korábbi viszonyok ugyanis rendkívül balesetveszélyesek voltak.

 

 

2016

2016. augusztus - Híradó

Napkorona Fesztivál rendeztek Nagypáliban. Az ötéves múltra visszatekintő, immár háromnapos program több újdonsággal szolgált. A hagyományos hőlégballon- és horgászverseny mellett az I. Nagypáli Nemzeti Gazdanapnak is helyet adott a település.

 

2016. augusztus - Kommentár nélkül

 

 

2015

2015. augusztus - Híradó

Idén is megrendezték Nagypáliban a Napkorona Fesztivált és a 3. Nemzetközi Hőlégballon találkozót. A rendhagyó, 3 napos programon több zalai, köztük zalaegerszegi egyesület és tánccsoport is bemutatkozott.

 

2015. augusztus - Híradó

Helyi termék előállító üzemet adtak át a hétvégén Nagypáliban. A zalai település évek óta élen jár az öko fejlesztésekben, többek között megújuló energiát hasznosítanak. Most egy olyan üzem készült el, amelyben zalai és Heves megyében termett fekete gyümölcsöket dolgoznak fel.

 

2015. július - Híradó

Rózsakertet avattak szombaton Nagypáliban. A beruházás egy 20 millió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően valósult meg. Az öko-völgy közel kéthektáros területén a tervek szerint 650 rózsafajta 6500 példánya lesz látható. Ezeket a három éve elhunyt rózsanemesítő, Márk Gergely gyűjtötte össze. Mint megtudtuk, a rozárium a fajták megőrzése mellett egyéb célokat is szolgál.

 

2015. június - Híradó

Kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött konferenciát szerveztek pénteken a nagypáli ökocentrumban. Az immár második alkalommal tartott rendezvényen egyebek mellett az európai uniós és állami források felhasználási lehetőségeiről esett szó.

 

2015. június - Híradó

Szakmai fórumot tartottak hétvégén Nagypáliban az Együttműködés a helyi termékek fejlesztésében című projektről. A Göcsej - Hegyhát Leader Egyesület a program megvalósításához - pályázati úton - 47 millió forintos támogatást nyert. A rendezvényen szó volt - egyebek mellett - a gyümölcsfeldolgozásról, a gyümölcstárolásról és a beszállítás megszervezéséről. Egyeztették továbbá a termékek értékesítésével, marketingjével, valamint a piaccal és a kereskedelemmel kapcsolatos tennivalókat is. A fórum résztvevői végül ellátogattak a most épülő gyümölcsfeldolgozó üzembe.

 

2015. április - Híradó

Kolbászfesztivált rendeznek májusban Nagypáliban. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit, akik a falu Európa-bajnok sportolójával is megismerkedhettek.

 

 

2014

2014. augusztus -Híradó

Idén is megrendezték Nagypáliban a Napkorona Fesztivált és a második Nemzetközi Hőlégballon találkozót. A 3 napos programsorozaton számos Zala megyei egyesület és tánccsoport megmutatta tehetségét.

 

 

2013

2013. augusztus - Híradó

A hétvégén tartották az idei napkorona fesztivált Nagypáliban. A Zala megyei településen helyi piacot avattak és számos kulturális műsort rendezetek. Emellett első alkalommal volt Hőlégballonos találkozó. Az időjárás miatt a szombati nemzetközi találkozó és repülések elmaradtak, de vasárnap már felemelkedtek a ballonok. A három ballonban 12 szerencsés ember láthatta a tájat fentről. A nagy érdeklődés miatt ezt a programot jövőre is megrendezik a településen.

 

 

 Régebbi felvételek

Naponta 2,5 centimétert nő, remek bútoralapanyag, szélsőséges körülmények között is megél; ez a smaragdfa. A kínai császárfa egy különleges fajtájának hibridje, amelyet sokoldalúsága alapján a jövő ékszerének neveznek. A Zala megyei Nagypáliban augusztusban ültették az első ilyen fát.

 

Szakmai programok határozták meg a Nagypáli Napkorona Fesztivál szombati napját - bemutattak többek között egy Magyarországon új energianövényt, a smaragdfát is, amely nemcsak az energiahiányra, de a klímaváltozásra is megoldást jelenthet.

 

Led technológiás köztéri világítás, napkollektorok, szürkevíz felhasználás és ez csak töredéke Nagypáli energiatakarékos megoldásainak. Az ökofaluként emlegetett település tavaly 2. helyezést ért egy európai versenyen, ahol a megújuló erőforrások hasznosításában élenjárók versenyeztek. A klímavédelem elősegítését a falu lakossága is támogatja.

 

Kétnapos hivatalos látogatásra Zala megyébe érkezett Agha Banihashemi, Irán magyarországi nagykövete. A diplomata azon túl, hogy ismerkedett a megye épített és természeti értékeivel, tárgyalásokat folytatott a két ország lehetséges gazdasági és kulturális együttműködéséről is.

 

I. Nemzetközi Magyar- Arab Solymász Találkozót tartottak Hévízen, Sümegen, Tapolcán és végül Nagypáliban. A Magyar Solymász Egyesület 20 madárral képviseltette magát a rendezvényen.

 

Komoly változások történtek a Nagypáli Női Labdarúgó Szakosztály életében a téli szünetben. A klub élén Vincze Erzsébetet, Simon Attila alpolgármester váltja az elnöki székben. Emellett a szakmai stáb vezetésére is új személyt kértek fel az NB I-es egyesületnél. A választás az egykori válogatott labdarúgóra, Kereki Zoltánra esett.

 

Újabb iráni kapcsolatok kiépítésére törekszik Nagypáli önkormányzata. Ma ismét tárgyaltak egy iráni üzletemberrel, akinek figyelmét egy megépítendő logisztikai központra igyekeztek felhívni. Ezt követően az újságírókat is tájékoztatták a megbeszélés részleteiről.