Nyugdíjas Egyesület alakítása

Nagypáli település polgármesterével egyeztetve nyugdíjas egyesület alakítását kezdeményeztük. A községben élő nyugdíjasok részéről 21 alapító taggal hoztuk létre a civil egyesületet. Az ülésen megválasztásra került az elnökség is, amelynek tagjai : Szekeres Istvánné elnök, Tóth József alelnök, Balla László, Gyarmati Tiborné és Huberné Kuncsik Zsuzsanna.

Az alakulásnál részt vevő Köcse Tibor polgármester üdvözölte a civil kezdeményezést és szólt arról, hogy a faluban már korábban létrehozott civil és nonprofit szervezetek kiválóan működnek együtt. A különböző korosztályok közössége közül régóta hiányzott már a nyugdíjasok szervezetének létrehozása. Véleménye szerint a falu erejét a különböző közösségek együttes ereje alkotja. A létrejött szervezet működéséhez szükséges támogatást biztosítani szeretné. A megválasztott elnök, Szekeres Istvánné megköszönte a segítséget, majd vázolta elképzeléseit:
„Szeretnénk egyre több közös programot, közös kirándulást, különböző témájú előadások szervezését, közös ünneplés és egyéb kulturális programok, események megszervezését. Szoros kapcsolatot szeretnénk kialakítani az Önkormányzattal és a községben működő egyéb szervezetekkel. Egyesületünk hivatalos bejegyzése a Nagypáli Közös Önkormányzati Hivatal segítségével folyamatban van. Az egyesülethez minden, teljes nyugdíjra jogosult személy csatlakozhat.”
Az egyesülettel kapcsolatos dolgokról folyamatosan tájékoztatjuk a falu lakosságát.