Generációk találkozója - rendezvény, TOP-5.3.1-16-2017-00008

2021. szeptember 4.-én település minden korosztályát megmozdító Generációk találkozója délután került megrendezésre Nagypáli Közösségi Házban.

Ünnepélyes polgármesteri köszöntőt követően a helyi ifjúság –óvodások, iskolások - amatőr csoportja köszöntötte a jelenlévő szenior korosztályt versekkel, rövidebb, kedves történetekkel kiemelve az idősek tiszteletét, mely magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. A gyerekek köszöntőit egy humoros generációk közti eltéréseket szemléltető színdarab követte színesítve a közös eseményt. Majd közel egy órás könnyűzenei koncerttel kedveskedtünk a jelenlévőknek, az ismert repertoár a kellemes hangulat biztosítása mellett közös éneklésre buzdította a résztvevőket.

A kulturális szekciók után, gyors teremrendezést követően a résztvevők több fogásos vacsorával lettek megvendégelve, melynek elfogyasztása közben tartalmas beszélgetések során az idősebb korosztály régi időkről mesél. pl. Milyen volt régen? Mivel játszottak? Hol ismerkedtek a fiatalok? Milyen ételeket ettek? A vacsorát követően ismét felcsendül a zeneszó, a jó hangulatnak és társaságnak köszönhetően a szépkorúak közül páran táncra perdültek, közös nótázásba kezdtek.

A közösségi rendezvény célja, a generációk közötti szakadék, különbségek enyhítése, kiküszöbölése volt. Az esemény megtartása, a közös ünneplés hangsúlyozza a közösségek összetartásának fontosságát, a helyi fiatalok bevonásával pedig igyekeztünk ösztönözni őket egymás és az idősebb generációk megbecsülésének fontosságára, igyekezve odafigyelni idős társainkra, törekedve megértésükre, jobb megismerésükre. Az esemény célja közé sorolható még a meglévő közösség fejlesztése, gyarapítása is, összetartásuk ösztönzése, erősítése és egymás jobb megismerésének középpontba helyezése.

 

  • nagypali-tablas
  • 20210904_162445
  • 20210904_165200