Ökologikus témapark a szőlőhegyen

 Nagypáli Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a település határában lévő szőlőhegy egyik területén a tulajdonossal összefogva egy kiránduló hely létesül. Ebben a témaparkban a településre látogató turisták megismerkedhetnek a múltbéli ökologikus építészet hegyi épületeivel, hisz a területen már megtörtént a felújítása egy döngölt agyagból készült három derékból álló pince épületnek

A pályázatnak köszönhetően pedig újjáépül egy 170 éves gesztenyéből épült boronafalú pince is amely két tulajdonosnak szolgálta ki a szőlőhegyi gazdálkodáshoz szükséges igényeket. Valamint a területen jelen van a mai kor tégla építészeti alkotása is, amely egy pincével kombinált pihenőház. A bemutatóhely építményeinek környezetében szőlő ültetvények, őshonos magyar gyümölcsfák találhatók és a turisták szabadidejének eltöltéséhez megfelelő funkciójú eszközöket (szalonnasütő, bográcsozó hely, stb.) is fogunk biztosítani.
Természetesen az elkészült zsupptetős boronapicében a szőlőhegyi használati eszközökből kiállítás nyílik. A másik helyiségben tölgyfa hordókban helyi borok csalogatják a vendégeket. A közösségi térben mintegy 20-25 fő „múlathatja” szabadidejét vendégeskedéssel.