Szakmai tanácskozás Bács-Kiskun megyében

November 9-10-én, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Bács-Kiskun megyei polgármesterek szakmai fórumát, melynek a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont adott otthont.

A kétnapos esemény ezúttal is a tapasztalatcseréről, a friss információk átadásáról, az együtt gondolkodásról és a térséget érintő témák megvitatásáról szólt.

Az eseményen az önkormányzati célkitűzéseken túl, terület és településfejlesztés témakörök kapcsán szólaltak fel az előadók. Az, hogy mennyire fontos az adott térség életben maradásának és fejlődésének érdekében az ott élők gondolkodásmódja, identitása, két település is jól példázza. Nagypáli és Alsómocsolád lelkes és csillapíthatatlan elhivatottsággal dolgozó polgármesterei elárulták a résztvevőknek, hogyan tudtak településeik parányi voltuk ellenére is óriási fejlődést elérni. Mindkét község kiemelkedő példája annak, hogy egy kicsiny település, mely nem bővelkedik erős adottságokkal, is képes életben maradni, növelheti lakosainak számát, működhet környezetbarát módon és kiemelkedően pozitív görbét írhat le a fejlődés útján.

A számos egyéb, önkormányzatokat érintő témát felkaroló előadás után a fórum résztvevői Megyei Bormustrán vehettek részt.