Családi Nap és Gesztenyesütés együtt

Őszi rendezvényünk a családi nap és a gesztenyesütés ebben az évben EFOP 1.5.2. projektből jött létre, október  6-án az Öko-völgyben. A programon a szokásos módon elkészített magyaros ételek mellett előtérbe került az egészséges életmód, az egészséges ételek készítése, kóstolgatása, amely a település védőnője Filinger Ferencné közreműködésével történt meg, a résztvevők érdeklődve hallgatták milyen alapanyagok felhasználásával készült el a menü.

Az idén a főzőversenyre nyolc csapat nevezett különféle ételekkel, köztük előételt, babgulyást többféle pörköltet és finom desszerteket készítettek a szakácsok és segítőik. Amíg a bográcsokban főtt, rotyogott az étel a gyerekek sem unatkoztak hisz őszi terményekből, termésekből, malacot, csigát, sünit, gesztenyefigurát barkácsoltak az ügyes kezű kicsik és nagyok szülői segítséggel. Évről évre nagy sikere van a népi fajátékoknak, szívesen próbálták ki a gólyalábat, körhintát, versenyjátékokat is.  Az időközben elkészült ételeket, a zsűri tagjai nagy hozzáértéssel ízlelgette, az ételek a maga kategóriájában mindegyik kiváló volt, nehéz lett volna különbséget tenni, így a csapatok egyformán kapták meg a jutalmat, aminek mindenki nagyon örült. Még sötétedés előtt a gyerekek nagy igyekezettel hordák össze a fát a tűz gyújtáshoz, segítettek a gesztenyesütésben, kipucolásában, vidáman eszegették a sült gesztenyét. A résztvevők késő estig eszegettek, beszélgettek, jól érezték magukat.

 

  • _dsc4002
  • _dsc4067
  • _dsc4011