Nemzetközi látogatás

A zalaegerszegi BGE- Gazdálkodási Kar ez év októberébe két alkalommal is megszervezte Nyári Egyetem az ősz jegyében című 3 napos programját külföldi, ösztöndíjjal hazánkban tanuló diákjai és kísérőik számára. A program témája a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodásmód, valamint a jó gyakorlatok bemutatása. Az említett témakörökhöz kapcsolódóan merült fel Nagypáli település neve, mint jó gyakorlati példákat, környezettudatosságot képviselő bemutató helyszín.

Így az egyetemen zajló tréningeket és workshopokat követően, október 5.-én és október 12.-én péntek délután 30 fő körüli létszámmal érkeztek településünkre, a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentrumába, a Gazdálkodási Kar vendég diákjai. Mindkét alkalommal hasonló programmal vártuk a csoportot: az Öko-völgy bejárása, majd a falufilm megtekintését követően, kötetlen beszélgetés során Köcse Tibor polgármester bemutatta Nagypáli megújuló energiával kapcsolatos eredményeit és fejlesztéseit, közben Nagypáli helyi termékét, friss alma levet kóstolhattak a résztvevők.

Az ismertető után a program 3 lépéses helyi borokból összeállított borkóstolóval és hazai ízeket felsorakoztató fatálas vacsorával zárult. A nemzetközi vendéghallgatók visszajelzései alapján, nagyon jól érezte magát mindkét csapat és remélik ismét meglátogathatják Nagypálit egy másik program keretében. A program végig angol nyelven zajlott. Érkeztek egyetemisták Oroszországból, Jordániából, Dél Afrikából, Türkmenisztánból, Indiából, Mongóliából, Grúziából, Pakisztánból, Fülöp szigetekről, Tunéziából, Vietnámból, Horvátországból, Szíriából, Bosznia- Hercegovinából, Azerbajdzsánból, Laoszból, Romániából, Moldáviából, Kolumbiából és Iránból.

 

Hallgatói vélemények: