Kisfaludi utca átadása Nagypáliban

A hétvégén ragyogó napsütésben készült Nagypáli apraja-nagyja a felújított utca ünnepélyes átadására.Az ünnepségen jelen volt Vígh László országgyűlési képviselő, aki az ünnepi beszédet mondta majd a nemzeti szalag átvágásában is részt vett  Köcse Tibor polgármester, Bónus Gyöngyi az út tervezője, valamint Kulcsár Béla a kivitelező Vasi Aszfalt-Gép Kft. ügyvezetője közreműködésében. Az ünnepi beszédek sorát Köcse Tibor nyitotta meg, aki kitért arra, hogy az elmúlt hónapokban önkormányzati önerőből 25 millió forint összértékben valósult meg a Temetőkert ravatalozója előtti terület és a sétány térkövezése. Elkészült a faluközpontba vezető gyalogjárda térköves felújítása is. Befejeződött Kisfaludi Stróbl Zsigmond utca rekonstrukciója melynek eredményeként az utca nagy teherbírású térkövezett burkolattal és folyókás vízelvezetővel lett ellátva és mindenki egységes, térköves kapubejárót kapott. Megköszönte az Önkormányzati képviselők döntését, a tervező és a kivitelező munkáját, a lakosság türelmét.

Az utcában élőknek és az odalátogatóknak minden jót kívánt az utca használatához, egyben bejelentette, hogy változnak a szabályok a használat során, hisz rövidesen érvénybe lép a lakó- pihenő övezeti, parkolási, és zsákutca forgalmi szabályozás.   Beszédét zárva elmondta, hogy az Önkormányzat minden évben szeretne egy ilyen utcafejlesztést létrehozni, ezzel is szolgálva a lakosság jobb élhetési feltételeit, valamint növelve az ingatlanjaik értéket. A megvalósult fejlesztés illeszkedik „Rendezett a környezetem „szemléletformáló Önkormányzati versenyprogramhoz. Vígh László beszéde során kiemelte, hogy a most átadásra kerülő utca sokkal jobban néz ki, mint egy városi utca. Felidézte, hogy aki ’90-es évek elején járt a faluban, s napjainkban ismét idelátogat, az úgy gondolja, hogy rossz helyen jár, mert ez a falu nem az a falu, ami akkor volt. Ez így igaz, ez a falu már nem az a falu, mert Nagypáliban mindig olyan dolgokat találnak ki, ami minden településre nem jellemző - zárta beszédét az országgyűlési képviselőnk. Az ünnepség során a Nagypáli Napraforgó Tánccsoport adott rövid műsort, majd az utcában lakó fiatal és idősebb férfiak közösen végiggurítottak egy teli söröshordót a felújított úton, melynek tartalmát a jelenlévők közösen elfogyasztották. Az utcabeli asszonyok finom általuk sütött pogácsákkal sör kiflikkel pizza falatkákkal kínálgatták a résztvevőket.  A gyerekek mindjárt birtokba is vették és kipróbálták az utca térkövén az önkormányzat által vásárolt elektromos kisautókat.

 

Délután az Öko-völgyben folytatódott a vigadalom, ahol több mint száz fő részvételével közösségi családi napot és annak keretében kilenc csapat részvételével főzőversenyt is tartottak. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt maradandó élményekkel gazdag program volt.  

  • _dsc4929_resize-1
  • _dsc4948_resize-1
  • _dsc4950_resize-1