Nagypáli nyugdíjasok az önkormányzati gyümölcsösben

Nagypáli Nyugdíjasok Közössége Egyesület az Önkormányzat felkérésére, a helyi az önkormányzati gyümölcsösben dolgozók áldozatos munkáját segítve, társadalmi munkát szervezett a tagjai részvételével.

A hűvös, borús őszi idő ellenére az önkéntesek kora reggel kezdték a munkát a gyümölcsösben. A reggeli munka-eligazítást követően nagy lendülettel indult az almaszedés, s a jó hangulatban, tréfálkozásokkal és sok humorral tarkított munka öt órán át, ebédig tartott. Az önkormányzat által elkészített babgulyást, valamint a helyi gyümölcsfeldolgozóban készült alma és meggylét a szabadban jó étvággyal fogyasztotta a munkában megéhezett kis csapat.

Az ebédet követően a napi munkából még hátralevő almafákról is gyorsan leszedték a termést anekdotázva, vidám történeteket mesélve.

Ez az összefogás ismét szép példája annak, hogy a falu nyugdíjasai képesek és akarnak is tenni a közös célok megvalósulásáért. Köcse Tibor Nagypáli település polgármestere e nemes szándékot és munkát a közösségnek megköszönve kérte őket, hogy a jövőben is tartsák meg e jó szokásukat.

 

 

  • p9124334