Afrikai küldöttség a megújuló energia alkalmazásával ismerkedett

Üzletemberekből álló marokkói gazdasági delegáció járt március 4.-én szombaton a településünkön.Nagypáliban nem újdonság a külföldi delegációk megjelenése, a megújuló energia hasznosítása révén számos kapcsolatra tett már szert. Az afrikai küldöttség kormányzati meghívásra tartózkodott Magyarországon. Dr. Steier József, a Marokkói-Magyar Üzleti Tanács elnöki megbízottja, a marokkói Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ vezetője kalauzolásával látogattak márciusban több településre, ismerkedve a gazdasági kapcsolatépítés lehetőségeivel.

Nagypáliban Köcse Tibor polgármester vezetésével fogadták a delegációt a turisztikai központban, és filmvetítésen, majd idegenvezetésen mutatták meg a vendégeknek a látnivalókat. A küldöttségben volt többek közt Amar Ahmed Baba a dakhlai agrárkamara vezetője és egy mezőgazdasági, zöldségkereskedő nagyvállalkozó.

Ez volt az első lépés ahhoz, hogy közvetlen kapcsolatot vegyük fel Dakhlával. A küldöttség látogatást tett az Alma 2000-be is, és elképzelhető, hogy a kapcsolat révén koktélparadicsom érkezzen hozzánk Dakhlából. A vendégek nagy érdeklődéssel ismerkedtek a megújuló energia terén már megvalósított projektjeinkkel, valamint éppen tervezés-szervezés fázisában lévő kombinált hasznosítású kiserőmű fejlesztésében érdekelt a településünk, és az ilyen, 30 kilowatt körüli méretű kiserőművek őket is érdeklik.

 

Az afrikai küldöttség az egyik napelemrendszer előtt. Középen Amar Ahmed Baba, a marokkói agrárkamara elnöke, a delegáció vezetője, mellette Köcse Tibor és dr. Steier József

  • 20170304_160805
  • _dsc3010
  • 20170304_151417