Ön és az iCC Itt és Most a Fenntarthatóságért 1.0 Konferencia

2014 december 4-én Nagypáli község Innovációs Központjában megrendezésre került az Ön és az iCC Itt és Most a Fenntarthatóságért 1.0 Konferencia. A konferencia példaértékű gyakorlatokat mutat be Zala megyében fenntarthatóság témában és ezáltal biztosít eszközrendszert a résztvevők számára saját fenntarthatósági törekvéseik megvalósításhoz. Az előadások során fókuszálunk a programok által elérhető gazdasági előnyökre is.


Megvalósult fenntartható intézményüzemeltetési programját a BGF GKZ előadásából az alábbi témákból szerezhettek ismereteket a résztvevők:
1 Jó példát láthat a fenntartható életvitelre Nagypáliban a Csodafaluként emlegetett községben 
2 Jó példát hallhat fenntartható vállalati működésről a KNAUF INSULATION Vállalat prezentációjában.
3 Megismerheti a Zöld Kampusz több mint félmilliárd Ft-os támogatásból megvalósult fenntartható intézményüzemeltetési programját a BGF GKZ előadásából
4 Használható receptet kap saját vállalata fenntarthatósági gyakorlatának kialakításával kapcsolatban az iCC bemutatóján
5 Megtudhatja, hogy milyen hasznot hoz Önnek a közösségi környezettudatos programok támogatása – az eseménymarketing
6 Kipróbálhat egy hibrid- elektromos autót 
7 Élvezheti a kíváló Zalai gasztronómiát

Az előadások szervesen kapcsolódtak az előzőekben beharangozott témákhoz.

A konferenciát megnyitja Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere: Miért éppen Nagypáli? A falu történetének ismertetése
Globális és lokális problémák és megoldások a Föld élhetőségének ügyében – témaindító prezentáció (előadó Varga Virág az iCC Brand megalapítója) 
Élenjáró vállalati gyakorlat a fenntarthatóságban Knauf Insulation Kft (előadó: Smalekker Róbert gyárigazgató)
Eseménymarketing – fenntarthatósági rendezvény-program - hatékony kommunikációs eszköz az Ön vállalkozásának promótálása érdekében (előadó: Szabó Edit az iCC Főmunkatársa)
BGF GKZ – a Zöld Kampusz bemutatkozik – Zöld lépések a jövőért - egy társadalmilag felelős projekt és annak hatásai (előadó: Balázsné dr. Lendvai Marietta és Lambertné Katona Mónika)
Megújuló energiaforrások – Szélgenerátor, nagy méretű napelem rendszerek bemutatása (előadó: Rampasek László, a Windtanoo és Suntanoo rendszer megálmo-dója)
Szabad program, beszélgetés, kapcsolatépítés. Falu megtekintése zárta a rendezvényt. Nagypáli a továbbiakban is szívesen ad helyet hasonló rendezvényeknek