Nagypáli az első helyen!

A Göcsej – Hegyhát Helyi Akciócsoporthoz tartozó 70 településen a napokban összesítették a 2009-2014 közötti időszak fejlesztési eredményeit. 
Az Akciócsoport munkaszervezete a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal egyeztetve összesítette az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program illetve a Darányi Ignác Terv pályázati támogatásait. 

A Helyi Akciócsoportot 70 település alkotja, Vas megyében 20, Zala megyében 50 település, két várossal (Vasvár és Zalalövő).
A településenkénti bontás adatainak összesítését követően érdekes eredmény született. A települések között, a 2009 - 2014 időszakban, Köcse Tibor polgármester vezetésével Nagypáli Önkormányzata volt a legaktívabb. 
A Zalai kistelepülés önkormányzata, civil szervezetei és vállalkozásai az összes rendelkezésre álló forrás 11,17 %-át szerezték meg, ami nagyon jelentős, szinte ember feletti eredmény! A 2,355 milliárd Ft fejlesztési forrásból ez 268.718.820 Ft elnyert pályázati támogatást jelent, összesen 41db nyertes pályázat megírásával és megvalósításával. A 79 település forráslekötési sorrendjében az első helyen végzett. A második helyen Zalalövő 8,75 % forráslekötést tudott elérni. A többi 77 település mindegyike ennél kevesebbet.
Az ilyen aktív hozzáállás és összefogás ritka a kistelepülések, de még városi térségek viszonylatában is. Rengeteg befektetett munka, egyeztetés, pályázatírás és gond jár a sikerrel, de tapasztalataink szerint azok a települések tudnak fejlődni, akik ezt az utat választják, így lesz és csak így lehet élhető vidéket, virágzó falvakat, községeket teremteni.
Nagypáliban ez sikerült!
Ezen több éves, megfeszített munka eredményeképpen újult meg illetve jött létre Leader támogatással, teljesség igénye nélkül a:

Ravatalozó és környezete 
Szabadidő Park és Grund 
Nagypáli Templom 
Település központ parkolóinak kialakítása, fásítása és térvilágítása
Falusi turizmust szolgáló Apartman lakások kialakítása (a Bolt felett)
Helyi termék kiállító és bemutató Pince
Zala menti turisztikai kiadvány
Vitalitas park kialakítása Kneipp medencével 
Kőkeresztek felújítása és kiadvány készítés
Turisztikai Információs Pont (Tourinform iroda) kialakítása
Helyi Piac kialakítása, színpaddal
Közvilágítás korszerűsítése
Napkorona Fesztivál támogatása
I. Világháborús emlékek kiállítása a templom kertben
Térségi Kosárfonó és Pálinka főző verseny
Kiadványok és bemutató film Nagypáliról
Borona Pince felújítása
Hegyi út felújítása
Napelem Park
Magyar Rózsák Génbankja és Bemutató Kertje (kivitelezés alatt)
Turisztikai Szolgáltató központ (kivitelezés alatt)
Helyi gyümölcs és zöldség feldolgozó üzem (kivitelezés rövidesen megkezdődik)
Képzések, ismeretterjesztő programok

A Göcsej – Hegyhát Helyi Akciócsoport nevében gratulálunk Nagypáli településének, Köcse Tibor polgármester úrnak, és a település civil szervezeteinek az elért eredményekhez.