Egyházközségi tájékoztató

        Nagykutasi Plébánia

 

 

 

 

Kedves nagypáli Lakosok!

A Szombathelyi Egyházmegye megyéspüspöke, Dr. Székely János 2017. október 30-i hatállyal megalapítja Nagykutas központtal Kiskutas, Nagypáli, Kispáli községekből az id. Szent Jakab apostol plébániát, melynek a mindenkori zalaegerszegi börtönlelkész a plébánosa. Egyben a nagykutasi templomot plébániatemplomi rangra emeli. Ez az intézkedés azt is jelenti, hogy bárminemű, a Katolikus Egyház szertartásaira vonatkozó kérelmet, igazolást, keresztlevelet, stb. a fenti települések vonatkozásában tőlem lehet kérni.

Püspök atyának ez a határozata sarkalljon minket arra, hogy az eddigieknél is jobban tartsunk össze. Egyelőre mindenkitől nagy türelmet, együttgondolkodást, együttimádkozást, együtt tenni akarást kérek. Reményeim szerint közösen fogjuk kialakítani plébániánk életét. Ehhez kérem az Önök nagylelkű erkölcsi, lelki és anyagi támogatását. Köszönöm, hogy partnereim lesznek ebben! Konkrétabb terveimről szeretnék beszélni a novemberi, első vasárnapi szentmisén, melynek időpontja: 2017. november 5., 11:15. Szeretettel hívom Önöket erre a szentmisére!

Kérem, imádkozzanak értem, hogy ennek a négy településnek jó pásztora lehessek. Itt a földön mindannyian zarándokok vagyunk, akik egy jobb élet reményében teszünk jó, igaz, szép dolgokat. Ekkor remélhetjük az Isten kegyelméből a boldog, örök életet. Ezért kérjük: Szent Jakab, a zarándokok védőszentje, könyörögj érettünk!

                                       Szeretettel, imádsággal és tisztelettel:

 Nagykutas, 2017. október 18.                                             Gyöngyös Balázs sk.

                                                                                  börtönlelkész, kinevezett plébános

 

Elérhetőségek: 8911 Nagykutas, Diós u. 5.;telefonszám: +36-92/695-756;e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Gyöngyös Balázs plébános telefonos elérhetősége: +36-30/755-0170, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.