MRM-info

A smaragdfa - 10 éves fejlesztő munka

Kategória:

 

Az alábbi linken megnézheti a Kurca TV Agrárpercek műsorának legújabb lfilmjét, mely ismerteti a Smaragdfa létrehozásának 10 éves fejlesztő munkáját, megismerésében dr. Steiner József agrármérnök segít.

Címe:

A smaragdfa

 

Youtube:  https://youtu.be/B2MojUh6dqg

Megjelenés: 2020. 08. 14.

Időtartam: 42:09 

Óriásra nőtt smaragdfák a bolhási kertben

Kategória:

Óriásira nőtt smaragdfák a bolhási kertben

2016. december 4. 07:32 , Legutóbb frissítve: 2016. december 4. 18:19 K. G.

 

BOLHÁS | Van élet Bolháson, de tenni kell érte – így summázta a kistelepülésen élők helyzetét a polgármester. A faluban az önkormányzat segítségével több egyesület működik, hogy megmozgassák a helybelieket. Az egyik a BÉKE, vagyis a Bolhásért Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület, amelynek főként fiatalok és idősek a tagjai. A közösségi internetnek otthont adó tér kialakításához korábban épületfelújításra, eszközbeszerzésre nyertek jelentős támogatást.

Elérhetőségeink

Kategória:

Ügyvezető: Dormánné Péter Márta

Cím: 8912 Nagypáli, Arany János utca 26

Iroda és levelezési cím: 8912 Nagypáli, Arany János u. 26.

 

Smaragdfa rendeléssel kapcsolatos elérhetőség:

Hessel Ferencné

Telefon: +36 20 460 5588

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Levelezési cím: 8912 Nagypáli, Arany János utca 26.

SMARAGDFA®: a zöld jövő

Kategória:
A Sunwo Zrt. legújabb projektje, a zöldenergia-termelés és a klímavédelem összekapcsolását megvalósító Paulownia-félék egy különleges fajhibridje, melyet sokoldalúsága alapján méltán nevezhetünk a jövő ékkövének, SMARAGDFA®-nak.
Az utóbbi években a környezet-, ill. klímavédelem és ehhez kapcsolódóan a zöld energiák térnyerése egyre inkább a figyelem középpontjába helyezte egy olyan új növényfajta kifejlesztését, mely a felhasználási területeket illetően egyszerre nyújthat megoldást ezen újfajta, globális igényekre. Energetikai oldalról a megfelelően nagy mennyiségű biomassza tömeg termelése (mind a bioetanol, mind a magas fűtőértékű tüzelőanyag előállítás) a fontos, míg a környezet-, ill. klímavédelem szempontjából az aktív, fotoszintetizáló ’zöld’ felületek növelése szükséges. Így nemzetgazdaságilag is megjelenik ezen újonnan keletkező ’zöld’ felületek szén-dioxid kvóta kereskedelembe való bekapcsolása. Ezen komplex problémakör kezelésében nyit új frontot a Smaragdfa® fajhibrid. A Sunwo Zrt. által jegyzett tudományos újdonság különleges tulajdonságai révén akár szélsőséges éghajlati körülmények között is képes a hihetetlen gyors gyarapodásra.
A fafajtát a rossz – degradált, homokos, vagy szikes – talajokon történő telepíthetősége melletti gyors növekedése, magas fűtőértéke (4500 kcal/kg) kiváló minősége – esetenként tölcsérszerű gyönyörű virága – miatt ültetik világszerte. Az elterjedésnek óriási lendületet adott az új fajhibrid zöldenergia ipari és Carbon Credit célokra történő – kifejlesztése. Az igen kedvező tulajdonságok közül elsősorban a fa hihetetlen gyors növekedéséről kell szólnunk.

A fa 8 éves korára gyakorlatilag már tarra vágató, és ekkorra kb. 0,6-1 m3 faanyagot ad egy törzs. A fa anyaga kiváló minőségű, könnyű, csomómentes, világos színű, vízálló, ami ideálissá teszi bútoripari és épületasztalos-ipari felhasználásra, de még az olyan különleges célokra is, mint a hordókészítés vagy a hajóépítés.

További információk: SUNWO oldalán

 

Forrás: SUNWO oldala