Hírek a falu életéből

„Mindenki Karácsonya” ünnepség a Közösségi Házban

Zsúfolásig megtelt a Közösségi Ház nagyterme december 23-án délután, sokan eljöttek a közös ünneplésre. Köcse Tibor Polgármester Úr köszöntő beszéde után, elsőként a 25 főből álló Nagypáli gyerekcsoport versekkel, énekekkel, furulyaszóval színesítve, Betlehemes színdarabot adott elő, amit a Napraforgó néptánccsoport gyertyafényes tánca követett.

Óév búcsúztatás és Új Év köszöntése a Közösségi Házban

A Nagypáli Önkormányzat Képviselő Testülete,  Óév búcsúztató és Új év köszöntő programra hívta  a falu lakosságát december 31 én éjfél előtti időpontban. A családokat forralt borral, pogácsával kínálták a szervezők, miközben együtt várták, hogy óra elüsse az éjfélt.

Adventi előkészületek a Nagypáli Közösségi Házban

Az EFOP 1.3.7. pályázatból megvalósuló, karácsonyváró programsorozat kertében elsőként kézműves foglakozásra került sor november utolsó vasárnapján délután, a Nagypáli Közösségi Házban, ahol adventi asztali díszeket készíthettek, szülők és gyerekek.  A szokásostól eltérően az idén nem a hagyományos szalmakoszorú alapot díszítettük, hanem fatörzs szeleteket használtunk fel, ami mindenki számára újdonság volt.

Szakmai tanácskozás Bács-Kiskun megyében

November 9-10-én, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Bács-Kiskun megyei polgármesterek szakmai fórumát, melynek a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont adott otthont.

A kétnapos esemény ezúttal is a tapasztalatcseréről, a friss információk átadásáról, az együtt gondolkodásról és a térséget érintő témák megvitatásáról szólt.

Az eseményen az önkormányzati célkitűzéseken túl, terület és településfejlesztés témakörök kapcsán szólaltak fel az előadók. Az, hogy mennyire fontos az adott térség életben maradásának és fejlődésének érdekében az ott élők gondolkodásmódja, identitása, két település is jól példázza. Nagypáli és Alsómocsolád lelkes és csillapíthatatlan elhivatottsággal dolgozó polgármesterei elárulták a résztvevőknek, hogyan tudtak településeik parányi voltuk ellenére is óriási fejlődést elérni. Mindkét község kiemelkedő példája annak, hogy egy kicsiny település, mely nem bővelkedik erős adottságokkal, is képes életben maradni, növelheti lakosainak számát, működhet környezetbarát módon és kiemelkedően pozitív görbét írhat le a fejlődés útján.

A számos egyéb, önkormányzatokat érintő témát felkaroló előadás után a fórum résztvevői Megyei Bormustrán vehettek részt.

Családi Nap és Gesztenyesütés együtt

Őszi rendezvényünk a családi nap és a gesztenyesütés ebben az évben EFOP 1.5.2. projektből jött létre, október  6-án az Öko-völgyben. A programon a szokásos módon elkészített magyaros ételek mellett előtérbe került az egészséges életmód, az egészséges ételek készítése, kóstolgatása, amely a település védőnője Filinger Ferencné közreműködésével történt meg, a résztvevők érdeklődve hallgatták milyen alapanyagok felhasználásával készült el a menü.