Hírek a falu életéből

Tovább erősödtek a testvértelepülési kapcsolatok a Kárpátaljai Alsóvereckével

A Nagypáli önkormányzat az e célra elnyert pályázati támogatás felhasználásával áprilisban autóbuszos kárpátaljai utat szervezett. Az utazásra a képviselő-testület tagjai, valamint a faluban működő civil szervezetek vezetői és a közösségi programokban részt vállaló legaktívabb tagjai kaptak meghívást.

Tovább erősödtek a testvértelepülési kapcsolatok a Kárpátaljai Alsóvereckével

A Nagypáli önkormányzat az e célra elnyert pályázati támogatás felhasználásával áprilisban autóbuszos kárpátaljai utat szervezett. Az utazásra a képviselő-testület tagjai, valamint a faluban működő civil szervezetek vezetői és a közösségi programokban részt vállaló legaktívabb tagjai kaptak meghívást.

„Falu kirándulás”

Nagypáli Önkormányzat ingyenes kirándulást szervezett Magyarszombatfára, a „ XVIII. Fazekas Napok” rendezvényre. Júl. 14-én vasárnap ebéd után Nagypáli biogázas autóbuszával indultunk Magyarszombatfára, az autóbuszt először vezette női sofőr Lukács Pál Norbertné, akinek ez volt az első útja a település autóbuszával.

Nagypáli Túraverseny és Magyar Rózsák Ünnepe

Nagypáli Önkormányzat az EFOP 1.5.2. projekt keretében, „ Nagypáli Túraverseny és Magyar Rózsák Ünnepe” rendezvényt szervezett jún. 29-én szombaton.  Az egész napos program az Innovációs Központban, az egészséges életmód, a sport és mozgás fontosságával kapcsolatos előadással, filmvetítéssel kezdődött, majd Köcse Tibor polgármester köszöntötte a résztvevő csapatokat.

Gyereknap és Családi Nap a Rendezvény Téren

Ebben az évben a Gyereknap egybekötve a Családi nappal valósult meg,  az EFOP 1.5.2. projekt keretein belül. Az eddig megszokott Öko-völgy helyett, a Rendezvény Téren zajlottak a programok. Míg a főzőversenyre jelentkező csapatok bogácsaikban különböző féle pörkölt rotyogott, csülök és marha, addig a gyerekek is nagyon jól elfoglalták magukat.

Ismét Roncsderbifutam Nagypáliban

Benzingőz, sebesség, adrenalin! Látványos kiszorításokban és ütközésekben gazdag futamokkal, baráti hangulattal várunk 2019. június 02-án a II. Nagypáli Napkitörés Országos Bajnoki Roncsderbi futamán!🙏 🏁

Egy kis ízelítő a tavalyi futamból: https://www.facebook.com/nagypalironcsderbi/videos/407242146556212/

Legyél naprakész és lájkold facebook oldalunkat és/vagy a rendezvény eseményét, melyben a program mellett nyereményjátékunkról is többet meg tudhatsz!

https://www.facebook.com/nagypalironcsderbi/

https://www.facebook.com/events/336110330341132/

Hogy is kezdődött?

Zalában nagy hagyományai vannak az autós szakág ezen ágának, mégis tavaly Nagypáli első alkalommal adott otthont a roncsderbi országos bajnokság második futamának. A bemutatkozás nagyszerűen sikerült: a bajnokságon rekordszámú autó indult, az igazi strandidő is az eseménynek kedvezett. A másfél ezres nézősereg remekül szórakozott, látványos, kiszorításokban és ütközésekben gazdag futamot láthattak az új helyszínen, mellyel a mezőny is most ismerkedett.

A tavalyi sikerből kiindulva, nem volt kérdés, hogy idén is lesz ob-futam Nagypáliban, melyet június 02-án vasárnap rendeznek meg a zalai településen.  A száguldás szerelmesei idén 11 kategóriában nevezhetnek autóikkal, 2018-ban 65-en mérették meg magukat. A 10 órai versenykezdetet követően, a tavaly remekül kialakított pályán, a futamokon elért eredmény már csak az az autók felszereltségén és a pilóták tudásán fog múlni, melyet a versenybírók a nap végén hirdetnek ki.

A nap folyamán a hűsítő széles italkínálat mellett az éhes szájúak is kedvükre választhatnak: gyros, hamburger, hot-dog, szendvics különlegességek, lángos, kürtöskalács, popcorn, vattacukor, jégkrém és fagyi közül. 

Ne feledd❗️😉 Roncsderbi OB - Nagypáli 🌞
2019. június 02. Vasárnap 👈 OTT A HELYED! 👌😉

 

Farsangi álarcokat készítettünk

Február 23-án szombaton, a Közösségi Házban gyülekeztek a gyerekek és szüleik hisz a korábbi évek hagyományainak megfelelően az idén is részt vehettek az érdeklődők farsangi kézműves foglalkozáson.  A következő héten sorra kerülő farsangi jelmezes felvonulásra készítettünk álarcokat, elsősorban szemüveget, de állatfigurát formázó arcot is barkácsoltunk.

„Itt a farsang áll a bál…”

„Itt a farsang áll a bál…” kezdetű dalt többször is énekelték a gyerekek márc. 2-án szombaton a Közösségi Házban a hagyományos farsangi felvonuláson. Kicsik és nagyok színes jelmezekbe öltözve vidáman vettek rész a felvonuláson. A sok ötletes, mókás jelmez láttán a zsűri az idén is úgy döntött, hogy mindenki kap jutalmat.