TÖK JÓ DÉLUTÁN - RENDEZVÉNY, TOP-5.3.1-ZA1-2017-00008

2021. október 16.-án rendezett közösségépítő családi délután helyszíne a nagypáli Öko-völgy volt, ahol az ősz hangulatához illeszkedő kicsiknek nagyoknak egyaránt tartalmas rendezvény valósult meg konzorciumi szinten.

Az alkalom kulturális szakember és szakmai megvalósítók irányításával, különböző kézműves foglalkozásokkal kezdődött szélvédett helyen, az Ökocentrum nagytermében: a gyermekek és kísérőik őszi képeket ragaszthattak színes előre összegyűjtött és préselt falevelekből, az alkotásoknak csak a képzelet szabott határt, így készültek tájképek, hercegnők és balerinák, erdei állatok vagy ötletes járművek. Másik kézműves asztalnál zöldségekből – gyümölcsökből különböző eszközök használatával kedves és ötletes terménybábokat készítettek az alkotó kedvű gyermekek és szülök, ami remek alapot adott a későbbi közös bábozós játéknak. A harmadik állomáson formás, sárga tökök alakultak át sok kaparás és faragás által – szülői segítséggel - ijesztő, vicces vagy barátságos töklámpásokká ügyes kis kezek által. Aki nem találta örömét, kedvét az alkotásban vagy már végzett, azok birtokba vehették az épület előtt, völgyben elterülő népi fajátékok hadát, az épületben elhelyezett csocsót és pingpong asztalt, ezáltal játszva fejlesztve számos készségeiket.

  • _dsc0188
  • _dsc0016
  • _dsc0201

 

A program második szakaszában pedig a közös sütögetés során sült finomságok készültek a helyi kemencében: kolbász, szalonna, gesztenye és sütőtök képében. Minden résztvevő talált a kedvére valót, frissítőként ásványvizet,szörpöket és meleg teát fogyaszthattak.

A napos őszi délutánnak köszönhetően sokan érkeztek a rendezvényre, az alkotásos és játékos programelemek mellett/alatt fejlődött a közösség, mindenki talált beszélgető partnert, a vírushelyzetből adódó elzártság és közösségi programok hiánya okán már nagyon várta a lakosság, hogy újra találkozhassanak, a gyerekek is ismerkedtek és közös játékokba kezdtek. A rendezvény tartalmasra sikerült, elérte célját, sötétedésig tartott. Mindenki jól lakottan, élményekkel gazdagon és alkotásokkal tért haza.