Felelős kerékpárosok, tudatosan közlekedő gyerekek - rendezvény, TOP-5.3.1-ZA1-2017-00008

Július első szombatján vidám, tudatos közlekedéshez kapcsolódó délutánnal várta Nagypáli Község Önkormányzata és segítőik a településen élőket és a környék apraját-nagyját.

Az eseményen a jelenlévők a TOP-5.3.1-ZA1-16-2017-00008 "Szomszédságban!" Közösségfejlesztő együttműködések Nagypáli, Gősfa, Kispáli és Vasboldogasszony településeken című projekt forrásából interaktív előadáson vehettek részt, valamint játékos kerékpáros versenyen és elektromos autókkal, mini KRESZ pályán, tehették próbára ügyeségüket.

A tudatos közlekedésre nevelést már kisgyermekkorban célszerű elkezdeni, hogy a gyermekek megismerjék a közlekedési helyzeteket és veszélyforrásokat. A nevelésben fontos szerepet játszik a játékosság és kreativitás, mint a saját nyelvükön megfogalmazott elméleti képzés. Így a rendezvény során nagy hangsúlyt kapott a játékosság, ezen keresztüli közlekedési szituációk elsajátítása, ügyességi feladatokkal, interaktív elméleti bemutatóval. A rendezvényt az önkormányzat tovább színesítette népi fajátékokkal, vizi-focival és íjászattal a sportosabbak örömére. Csillámtetkót ragasztathattak a bevállalósak, kézműves foglalkozáson papírtechnikákat sajátíthattak el a kreatívabbak, valamint a nap végén a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából fellépet Ecsedi Erzsébet művésznő szórakoztató gyermek műsorával.

  • _dsc3178
  • 20210703_152714
  • _dsc3156

A segítők projektforrásból illatos sültkrumplival és különböző ízesítésű palacsintákkal, frissítő alkoholmentes italokkal kedveskedtek a résztvevőknek, valamit minden gyerkőc számára jutott ajándék jégkrém is. Az izgő-mozgó társaságnak kellet is az energiapótlás, a szervezőkk örömére utolsó morzsáig minden elfogyott.

A szabadtéri rendezvény remek lehetőség volt kimozdulni, újra találkozni, tartalmasat beszélgetni vagy éppen új ismeretségeket kötni.