„Energia és Városok” falusi tapasztalatokkal fűszerezve

A City Cooperation II pályázati program keretében kétnapos tréningen vett részt a napokban, településünket is érintve, City Akadémia „Energia és Városok” témakörben Lenti, Letenye és Zalalövő polgármesterei és önkormányzati dolgozói.

A City Cooperation II pályázat a magyar–osztrák–szlovén határtérségben valósul meg 24 város együttműködésével annak érdekében, hogy erős, egységes városszövetségi hálózat alakuljon ki. Magyar részről Zalalövő, Letenye és az együttműködést koordináló Lenti érintett a projektben.

A témához kapcsolódóan kérték fel Nagypáli polgármesterét, hogy az első tréning napon bemutatott szlovén és osztrák előadók által prezentált példák után magyar oldalon, a gyakorlatban mutassa be Nagypáli Fenntartható Megújuló Energiaprogramját, az Innovációs Ökocentrumát illetve Turisztikai Központját.

A csoportot, helyi termék kostolót biztosítva, Köcse Tibor polgármester fogadta a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentrumában. Nagypáli Energetikai programjának részletes bemutatása után a résztvevők faluséta keretében a gyakorlatban is megismerhették az előadásban bemutatott fejlesztéseket, beruházásokat.

A pályázati program közös ebéddel az egervári csali csárdában zárult.