Smaragdzöld Jövőért Egyesület

Smaragdzöld Jövőért Egyesület

A 2019 működő Egyesület alapvető céljaként tűzte ki a fenntartható fejlődés helyi és térségi szintű érvényesítésének elősegítését és környezetünk minőségének hatékony javítását. A környezet- és természetvédelmi feladatok elősegítése mellett a társadalom környezettudatos magatartásának kialakítását, a környezethez való viszonyuk átformálását javítását, és a környezettudatos szemléletformálást is fő tevékenységének tekinti.

Az Egyesület céljainak megvalósításába együttműködik a helyi és térségi önkormányzatokkal, civilszervezetekkel, a határon túli magyarokkal és külföldi környezet- és természetvédő szervezetekkel, intézményekkel, melyekkel akár közös kutatási és oktatási programokat, projekteket valósíthat meg.

Az Egyesület számára fontos az e célok eléréséhez szükséges ismeretek megszerzése, valamint az Egyesület céljaihoz kapcsolódó döntések (hatósági vagy egyéb) megismerése és befolyásolása, megjelenése a médiában. Az egyesület tevékenységével a környezet- és a természetvédelmi intézkedések betartását és betartatását ösztönzi.

Kulturális tevékenysége során a civil közösségi életben való aktív részvétel mellet alapvető cél az állampolgárok motiválása az aktív, szervezett és környezettudatos szabadidő eltöltésére. Ezen célok elérése érdekében az Egyesület helyi rendezvényeken való aktív részvételt tanúsít, együttműködik a helyi szervezetekkel: ifjúsági, kulturális, egészségnevelési, sport illetve egyéb rendezvények szervezésében. Ismeretterjesztő, hulladékszegény életmódot népszerűsítő, természetvédelmi programokat, kampányokat, rendezvényeket önállóan is szervez. 

    

Elérhetőség:

 

Smaragzöld Jövőért Egyesület

Székhely: 8912 Nagypáli Arany János utca 26.

Telefon: 20/481-7188

Egyesület adószáma: 19152947-1-20

 

Képviselő: Szekeres Szilvia elnök

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.