RURENER

RURENER

Kategória:

A Kis Vidéki Közösségek Hálózata az Energiasemlegességért (betűszó: RURENER - Network of small RURal Communities for ENERgetic Neutrality) projekt finanszírozója az Európai Bizottság megbízásából az IEE (Intelligens Energia Európa) program.

 

A RURENER fő célkitűzései:

  • Erdeklődét tanúsít a kis vidéki közösségek iránt az energiasemlegesség és innovatív helyi fejlesztés támogatásával.

  • Támogatást nyújt a kis vidéki közösségek számára integrált energiapolitika létrehozására módszertani és technikai támogatás nyújtásával, a tapasztalatcsere elősegítésével és a források és eszközök kölcsönös elérhetővé tételével.

  • Ösztönzi az energiahatékonyságot szolgáló intézkedéseket a vidéki területeken a Megújuló Energiaforrásokat (RES - Renewable Energy Sources), az Energia Racionális Felhasználását (RUE - Rational Use of Energy) célzó állami és magánbefektetéseken keresztül és a helyi erőforrások felhasználásával.

 

A RURENER HÁLÓZAT tagjainak fő céljai a következők:

  • Lépéseket tenni a kis vidéki területek energiasemlegessége felé.

  • Tapasztalatcsere és az erőforrások és eszközök egyesítése.

  • Megújuló Energiaforrásokat (RES) és az Energia Racionális Felhasználást (RUE) célzó állami és magánbefektetések bevonzása.

 

A RURENER projekt magyarországi kapcsolattartója:

Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány, Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet

3519 Miskolc, Iglói u. 2

Chlepkó Tamás, Energetikai osztályvezető

Tel.:  46/560-146

Fax.: 46/422-786

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.